Ráj na zemi

Pořád nám tu prší. Ano, nejenom v Čechách pořád lije jako z konve. Nebudu vám lhát, radost mi to nedělá. (Nejenom proto, že mikiny a dlouhé kalhoty se do krosny vešly jen ve velmi omezeném množství.)
Přesto jsme minulý víkend (čti předminulý víkend, ano jsem pomalá) podnikli náš první výlet! Naše kroky se ubíraly k místním největším a zároveň nejznámějším jezerům. Půjčily jsme si auto a vyrazily jsme vstříc dobrodružstvím!


První zastávkou bylo jezero Bled. Turisty hojně navštěvované jezero se slavným kostelem na ostrově. Na fotkách na internetu vypadá kouzelně. V reálu?? Nah.. zas tak moc nás neuchvátilo. I když pěkně tam samozřejmě bylo, o tom žádná. Ale na mě přespříliš turistické. Moc lidí. Moc obchodů. Moc restaurací...



Za to Bohinjské jezero?? Nejednou jsem slyšela, že je méně turistické za to o moc krásnější než Bled a musím souhlasit! Takže jestli se někdy vypravíte do Slovinska, vřele doporučuji! Je to totiž hotový ráj na zemi. Určitě jsme tam nebyli naposledy. Nakonec i počasí nám přálo! (A v Lublani celý den propršelo, takže win-win!) Měli jsme štěstí a byli jsme svědky i nádherné svatby v kostelíku u jezera. Ano hádáte správně. Přesně tam se chci jednou vdát!! (Teď už chybí jen detail - najít oběť.. teda manžela.)







 Tentokrát hodně fotek, příště třeba zas více psaní.
Tak se mějte krásně a nebuďte smutní z toho hrozného deště.
Vaše Alenka

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky