Moře které není slané

Přiznávám se. Porušila jsem slovo, které jsem si dala. Řekla jsem si totiž, že do státnic NIKAM NEPOJEDU. Hm.. tak to trochu nevyšlo. Ale už jsem potřebovala vypadnout jako sůl. Načerpat energii a po příjezdu naplno najet do studijního módu. Do státnic zbývá už jen měsíc, tak už je pomalu načase začít.

Tak jsem jako spousta jiných lidí využila prodlouženého víkendu o svátek. (Uznávám. Mně bylo vlastně jedno, kdy pojedu, jelikož ani v jiné pracovní dny nemám žádný stabilní rozvrh. Ale co, aspoň pro ten pocit, že jsem ten svátek využila, žejo!) Původní plán byl podívat se zpátky do Lublaně. Navštívit své pozůstalé kamarády, jít si pro energii do hor. (Protože jestli mi něco ze Slovinska chybí, tak je to příroda a místní naprosto dechberoucí hory!) Nicméně předpověď počasí mi mé plány celkem sabotovala. Přece tam nepojedu, když má celý víkend propršet. To dá rozum. Kam se mám ale vydat?? Inu řeknu vám, znovu jsem čerpala z nekonečných výhod Erasmu. Dala jsem se na vyhledávání levných letenek a jízdenek do všech koutů Evropy, kde teď mám kamarády. Do hledáčku se tak dostala třeba Barcelona, Amsterdam, a další. (Ale to přijde zas někdy příště) Vyhrála to Kostnice! Kouzelné německé městečko na hranicích se Švýcarskem, které leží na břehu Bodamského jezera. Krom toho tam žije jeden z mých nejoblíbenějších přátel z Erasmu- můj spolubydlící. Byl celkem překvapený, když jsem mu začátkem týdne napsala, co dělá o víkendu.. Ale nějakým zázrakem měl čas, koupila jsem si jízdenky a výlet mohl začít!

Jela jsem Flixbusem. Cesta trvala 13 hodin s jedním přestupem v Mnichově. Z Brna jsem vyjížděla o půlnoci, takže mě čekala noc v autobuse, ale tu jsem jakžtakž prospala, takže caaajk! Cesta z Mnichova už pak byla zajímavější. Kolikrát se vám stane, že si za vás sednou dva mladí týpci, kteří točí porno a aktivně se o své profesi, svých "mladých" a dalších zajímavých věcech baví na celý autobus?? Co by tady dělali Češi žejoo. Chudákům asi nedošlo, že jedna Češka sedí přímo před nimi. No co. Tak jsem se aspoň pobavila.

Přímo do Kostnice nás přes Bodamské jezero převezl trajekt. Když jsme si razili tu cestu vlnami a pozorovali moře, které se kolem nás rozprostíralo, pořád jsem nějak nemohla uvěřit tomu, že to není moře, ale jezero. Gigantické jezero! A že není slané. (To je prostě totální mindfuck!)



No a nebyla jsem unešená jen z Bodamského jezera. Celá Kostnice je tak rozkošné město! Má asi 80 000 obyvatel a je to studentské město jak se patří. Nádherné baráčky uvidíte všude a vodu. Hodně vody. Ale to je prostě tím jezerem a Rýnem, který Konstanz protíná ve své majestátní šíři. Bloumání uličkami proto kolikrát připomínalo dovolenou v přímořském letovisku.









A co jako správní Češi samozřejmě nesmíte vynechat je Husův dům, kde si můžete prohlédnout celou expozici nejen v němčině a angličtině, ale i v naší krásné češtině. A vstup je zadarmo! (Jak jinak pro Čechy..)




Sobotu jsme pak strávili v duchu čerpání energie z přírody. Park na pobřeží (můžu to nazvat pobřežím, když se jedná o jezero??) Bodamského jezera. Procházky, stojky, naslouchání šumění vln a zpívajícím ptákům, celý víkend offline.. To je přesná definice vyčištění hlavy dle mých představ. A pak.. pak umřít při workoutu s Leonem. Tak to totiž dopadá, když navštěvujete kamaráda trenéra!




Odpoledne jsme pak překročili Švýcarské hranice a jeli se podívat na Rheinfalls (jednoduše řečeno vodopády na Rýnu) Víte jak poznáte, že už se nacházíte ve Švýcarsku?? Podle Švýcarské vlajky, která visí na každém druhém baráku. (Asi hrdý národ nebo co) Jo a taky luxusních aut. (Zazobaní Švýcaři...)  No a určitě vás nepřekvapí, že jsem po celou cestu autem achala nad krásami Švýcarska. Ta zelená všude a kopce a krávy a..... A vodopády?? Boží! (a to Rheinfall v němčině prý znamená "totální fail" - tak ještě že náš výlet byl úplný opak nějakých failů!)




Tenhle víkend se zapsal jako další do mé sbírky nezapomenutelných, kouzelných zážitků a já jsem nejvíc ráda, že jsem se tam vydala. Zpátky jsem se vrátila plná energie a odhodlání těm státnicím nakopat p*del!
No a co by to bylo za výlet bez dobrého veganského jídla?? Tak jestli jsem vám neudělala chutě doteď, tak teď už je to opravdu nevyhnutelné!

veganská Ben&Jerry??? No poď k mamince!

A veganský frozen yoghurt jsem tak taky nemohla jen tak nechat! Logicky.
 Tak doufám, že jste se inspirovali a taky brzy někam vyrazíte! Protože to počasí je božské. A především vždyť máme tolik možností! Cestování nemusí být drahé. Cestujte, poznávejte nové kraje a hlavně si užívejte života! A jestli vás také čekají zkoušky nebo dokonce státnice, tak na vás budu myslet a posílám vám trochu z té své bezedné studnice pozitivní energie.

Vaše věčně rozlítaná Alenka

Komentáře

  1. Krásné fotečky a úžasné zážitky ty torpédo jedno :D ;) kdepak máš schovanou tu vysokokapacitní nabíjející jednotku ? :D ;) :D Má nějaký příběh ta namalovaná holčička s motýly ve výklenku? :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky