Eurotrip I. : Balaton


Musím se přiznat, že napsat tenhle článek mi dělá zatím největší problém. Přišla jsem na pár možných důvodů, proč tomu tak je:

  • za těch 10 dní jsme toho zažili fakt ranec
  • pro změnu jsem nic neorganizovala já
  • nejela jsem sama, ale s partou (bezvadných) lidí
  • víc než polovina zážitků je nezveřejnitelná (Bez diskuze.) 
  • a taky mám možná strach, co na to řeknou mí spolucestovatelé po přečtení (Určitě se jim to bude moc líbit!)
Ale...
  • baví mě psát
  • ráda si zážitky konzervuju a v rámci neutuchající nostalgie se k nim vracím
  • myslím si, že vás některými historkami můžu pobavit
  • můžu vám dát tipy kam se jet podívat, nebo co naopak za to nestojí
  • a samozřejmě mám spoustu fotek, kterými vás chci zaspamovat
Takže i tenhle punkový Eurotrip zde má své řádné místo. A aby jste se těmi zábavnými historkami neunudili, bude víc dílů. Seriály má každý rád ne??
Aby to bylo vhodné pro všechny věkové skupiny a rodinné příslušníky, o padlých litrech alkoholu taktně pomlčím. Jeli jsme na sportovní dovolenou, jasný?? (Snad nám brzy zařadí štafetu pití Jäggerů na rychlost na Olympiádu. Abychom to pro příště mohli nazvat soustředěním.)

I have to admit, that this article is  the hardest thing I am writing ever since. (Yep, even when I am counting my bachelor thesis, haha) I was wondering, why is that so. Here are some of the reasons which came to my mind:
  • during those 10 days I gained milions crazy memories
  • it wasn´t me who organized the trip
  • I didn´t go alone but with a bunch of (amazing) people
  • more than half of those memories are unplublishable (you know what I mean)
  • and maybe I am a bit affraid what my partners in crime will think about it
However:
  • I love writing (you know that already)
  • I like to keep my memories on the paper, so I can look back anytime I want 
  • I have some funny stories I would like to share
  • I also have some travel tips! 
  • Aaand many pictures which I definitely want to share.
So for sure this punk Eurotrip is supposed to be here! I don´t want to bore you with so many funny stories. That is why I will divide it to more articles. (Noone likes crazy long things to read, am I right?)

I also decided not to write about all those bottles we emptied during the trip. It is easy. Just imagine all those lakes and sea we have visited and multiply it by 2. That could be almost exact estimate. We could have called it Adventure vacation for anonymous alcoholics. But unfortunately we are not anonymous. 
Původní plán - pro představu/ The original plan.



Tlapičky <3

Naše dobrodružství vzniklo pod taktovkou Toma s jeho Tlapička Tour (Kdo znáte Toma, už teď vám musí být jasné, o jakém punku je řeč. Kdo ne, o dost přicházíte!) Vyrazili jsme na 10 dní přes státní svátky - 3 dny dovolené a spousta srandy. (Říká student, co má aktuálně prázdniny.) Z Brna jsme v pátek vyráželi v počtu 3 aut a 9 lidí. (7 chlapů a 2 holky) Vyrážet jsme měli v 17:00. První zastávka? BALATON!  Plánovaný příjezd? Řekněme ve 21:00. Zní to hezky cooo? Ale jaká by to byla sranda, kdyby věci vycházely podle plánu?

Některé záležitosti jsou zkrátka důležitější než včasný výjezd a příjezd. Třeba sehnat tabák do vodnice - v Břeclavi. Jo a taky nabrat nejdůležitější součást výpravy. Jäggery! V Penny je mají v akci. Jedeme do Penny. Posádka Jäggerů se skládala asi z 15 jedinců. (My říkáme pořád, že by nás měli sponzorovat. Zatím jen občas cenzurují naše vzpomínky.)

Our adventure was planned by my friend Tom with his Tlapicka Tour (just that you know, what all those T-shirts mean) If you would know him, everything would be clear. He is the  craziest guy I know. Here are some important numbers: 3 cars, 9 people (7guys + 2 girls) 10 days of travelling, alcohol and sports. (Not sure which one should go first, if alcohol or sports) First planned destination was Balaton. Planned start: 17:00 Brno, CZ. Scheduled arrival: 21:00 Balaton, HU. Hahahaha, well... It wouldn´t be as adventurous if everything would go as planned, right?

Some matters are more important. For instance tobacco for shisha.. And of course the most important crew which we picked up in sale. 15 Jäggermeisters! (We are saying all the time that they should sponsore us! However they are just censoring our memories from time to time.)






Nicméně k Balatonu jsme dorazili v 1 ráno. Nastal menší problém. Zkuste si najít otevřený camp v tuhle noční hodinu. Hledání místa na campování a s tím spojené jezdění sem a tam nám zabralo dobré dvě hodiny. Půlka posádky v už dost podroušeném stavu, druhá půlka nasraná. (Řidiči, kteří už se těšili na pivo.) No jak jinak by to mohlo dopadnout, než že jsme se vrátili úplně na začátek. Na první místo, které jsme viděli a zavrhli. Ve 3 jsme konečně zaparkovali auta, rozbalili stany a campingové židličky. (Protože bez nich by to nešlo!) A šli spát. Né dobře, dělám si srandu. Začalo se pít! Kolem 7. ráno jsme se ubrali alespoň na dvě hodinky spánku do našich ilegálně postavených stanů. Spokojení. A takhle se milé děti šetří peníze za camp.

We made it to Balaton at 1 am. First problem occured. All camps are closed. Half of the people were super drunk, the other half were pissed drivers. (Who wanted to get drunk too, finally.) Long story short, we were searching for the best spot for camping for almost 2 hours. Than we ended up at the first spot we have visited that day. Nevermind. We finally parked the cars, built the tends and camping chairs on a random place we have found. Aaand went to sleep. Nope, just kidding. We started drinking. We went to sleep around 7am and had amazing two hours of sleep. And that is how you can avoid paying the camp. 


Byla jsem v dobrých rukách. I. / I was in a good hands. I.

Byla jsem v dobrých rukách. II. / I was in a good hands. II.


Čas jít spát. / It is time to bed.
Podle původního plánu jsme měli hned druhý den vyrážet dál směr Bovec. Ale plány jsou k tomu, aby se mohly měnit. Tak jsme strávili celý další den u Balatonu v campu, ve kterém jsme měli být původně ubytovaní.
Představa: Půjdeme se vykoupat do Balatonu, budeme si připadat jak v moři! Proto sem jezdí i tolik Čechů nee?
Balaton je největším jezerem ve střední Evropě. Je také nazýváno Maďarským mořem a kdybych si Wiki přečetla dřív, věděla bych, že jeho název pochází od slova bažina.
Realita: I kdybyste došli třeba do půlky Balatonu, budete po pas ve vodě a po kolena v bahně. (No dobře, já možná po krk ve vodě a po prsa v bahně.) Takže jako správní Češi u moře jsme se celý den nehnuli od bazénu. A hned první den se všichni spálili. (Musíme Čechům udržovat pověst no ne?)
Takže pokud vás někdy napadlo jet k Balatonu, zkuste to ještě zvážit. Je spousta lepších koupacích destinací. Ale alespoň teď můžu říct, že jsem tam byla!
Přestože jsme se jen váleli a nic super aktivně-sportovního nedělali, byl to skvělý den. Skvělá parta lidí, nádherné počasí a celý týden před námi. Co víc si přát! A do rána jsme zase co? Hráli hry a povídali si o Bohu. (Nebo tak něco...)

The second day we moved to the real camp still at Balaton. It wasn´t according to the plan, but whatever. The plans are meant to change!
Expactation: We will be swimming whole day in Balaton and feel like being in the sea! Balaton is the biggest lake in the middle Europe and is called Hungarian sea. A lot of Czech people are spending holidays here. That is why!
Reality: The word Balaton comes from word "Blato" which means a swamp. You could walk to the middle of the lake with upper half of the body dry. Plus your knees will stay in mud.
So as the right Czech tourists on the holidays by the sea, we spent whole day swimming in the swimming pool and sunbathing. And of course we were sun-burnt. (You know, this is what every typical Czech have to experience! On every foreign vacation.) 

So as for Balaton as a vacation destination I wouldn´t really recommend it. 
Even tough we were literally just chilling whole day, I enjoyed it a lot! Sunny weather, amazing people and the whole week in front of us. What else could you wish for?
And in the evening we were playing games and talking about God... (Or something like that) Till the early morning hours.






A kdybyste si v Maďarsku náhodou chtěli najít partnera, naučila jsem se i jednu balicí hlášku! Na otázku "Where is the toilet?" jsem se dočkala reakce: "Do you have a boyfriend?" Jiný kraj, jiný mrav no..

And if you would like to find a love of your life in Hungary, I found out a pick up line, which was actually working. (Even tough it wasn´t on purpose.) For question "Where is the toilet?" I got an answer "Do you have a boyfriend?" 

Většinu fotek má na svědomí nejlepší Koudy, takže děkujeme! (IG: @mdkoudy)
A kam naše cesty vedly dál, na to se můžete těšit v dalším díle!
Pokračování příště.
Vaše zdivočelá Alenka

Photo credits goes to the best Koudy (IG: @mdkoudy) Thank yoou!
Hope you enjoyed this reading aaand to be continued!

Your wild child Alenka







Komentáře

  1. Tak jsem nejdříve důkladně prostudoval váš cestovní plán, abych se po celou dobu čtení popadal smíchy za břicho :D :D :D :D :D divoško :p :D :*

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky